Discussieren kun je leren

Discussiëren
Corona

Corona

Het zijn uitzonderlijke tijden waarin een groot beroep wordt gedaan onze flexibiliteit en creativiteit. In tijden van sociale afstand groeit de behoefte naar écht contact. Daarom zetten zoveel mogelijk in op het laten doorgaan van de geplande activiteiten op een manier die past bij de overheidsmaatregelen en de wensen van de school.

Tijdens een lockdown organiseren wij ons aanbod digitaal. Indien fysieke bijeenkomsten mogen houden wij ons aan het volgende:

 

MASTERCLASSES

  • Masterclassdocenten houden 1,5 meter afstand.
  • Leerlingen blijven (anders dan je van ons gewend bent) gedurende de les op hun plaats zitten of staan en bewegen zo min mogelijk door het lokaal. 
  • Masterclassdocenten met klachten blijven uiteraard thuis. De les wordt indien mogelijk verplaatst naar een ander moment of de masterclass wordt (tijdelijk) aan een collega overgedragen. Indien wordt overgedragen kan de les doorgaan volgens het oorspronkelijke rooster.
  • Lukt het verplaatsen niet? Dan neemt onze planner contact op met de school. In overleg komen we tot een nieuw rooster.
  • Wil je dat onze masterclassdocenten een zelftest doen? Maak dat bespreekbaar. Komen jullie er niet uit? Neem contact op met de  tessa@discussierenkunjeleren.nl of 020 7371395

 

BIJEENKOMSTEN

  • Samen met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners zetten we voor de volle 100% in op het laten doorgaan van alle geplande activiteiten. Zo kan DKJL blijven bestaan. Uiteraard houden wij ons aan de geldende rijksoverheidsmaatregelen. 
  • Programma vinden indien nodig plaats zonder publiek met livestream of video-opnamen. We organiseren besloten dialoogsessies met bijzondere gasten of eindigen onze reeks masterclasses in gesprek met een andere klas d.m.v. videobellen. De kwaliteit van de ontmoeting is het uitgangspunt. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de uitkomsten van de gesprekken voor een grote groep te zien, te horen en eventueel deelbaar zijn. 
  • Tijdens video-opnames van onze bijeenkomsten zijn dit de afspraken. Eventuele geluidsopnames zijn anoniem.

 

De opdrachtgever of deelnemende school annuleert 

  • We vragen om jullie begrip en geduld in zaken die door de omstandigheden kunnen veranderen.
  • We vertrouwen op onze samenwerking en wijzen je vriendelijk op de algemene voorwaarden. Graag blijven wij in gesprek.

 

Tijdens de eerste golf ontwikkelden we DKJL voor thuis. Hier vind je korte video-instructies:

 

 

Hier vind je de online argumentatieschema's:

 

 

BLIJF GEZOND!