Discussieren kun je leren

Discussiëren
LHBTI+-emancipatie

LHBTI+-emancipatie

DKJL organiseert onder andere de debatten Love=Love?!Paarse Vrijdag en het Mensenrechtendebat. Daar gaan we met jongeren het gesprek aan over LHBTI+-emancipatie. Onze programma's zien wij als een unieke kans om de stem en meningen van jongeren - die wij ‘debathelden’ noemen - te horen. We willen de dialoog, de discussie en het debat op gang brengen en voortzetten.

 

Debathelden komen op voor hun eigen mening en die van anderen. Ze leren in dit programma om te luisteren naar verhalen van LHBTI+-mensenrechtenactivisten.

 

DKJL ZET ZICH IN VOOR EEN INCLUSIEVE SAMENLEVING WAARIN IEDEREEN ZICHZELF KAN ZIJN. 

 

De jongeren die wij spreken verschillen van mening over wat de vrijheid om jezelf te kunnen zijn en de vrijheid van partnerkeuze inhoudt. De verschillen die jongeren van huis uit meekrijgen zijn enorm en ook groepsdruk speelt een rol. DKJL gaat in gesprek en op zoek naar persoonlijke ervaringen, vindt gemeenschappelijkheid en het menselijke in ieders verhaal. Debathelden met zeer diverse achtergronden leren elkaar kennen en leren dat verschillende identiteiten vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan. 

 

Voor alle deelnemers aan onze programma’s wordt de blik verruimd, bijvoorbeeld voor: 

-             Jongeren die niet altijd van huis mee krijgen om openlijk te praten over (seksuele) vrijheden en manieren waarop zij zelf richting kunnen geven aan hun eigen leven.

 

Maar ook voor:

-             Jongeren die van huis uit weinig meekrijgen over discriminatie op het gebied van geloof of afkomst.

 

DKJL LEIDT TOT NIEUWE CONCLUSIES.

 

Zie hier onze visual story Love=Love?! Alkmaar van Jonas Louisse.

 

Samenvatting L=L Alkmaar