Discussieren kun je leren

Discussiëren
Raad van Toezicht

DKJL wordt bestuurd door een team van betrokken professionals met brede ervaring uit diverse hoeken; van werkend in het bedrijfsleven tot aan maatschappelijke organisaties. Het bestuur van DKJL is onbezoldigd.

 • Directeur drs. Chantal Deken

  Directeur drs. Chantal Deken


  "Als onderwijskundige, onderwijsadviseur en voormalig leerkracht in de Spaarndammerbuurt vind ik het aanbrengen van vernieuwing in het onderwijs noodzakelijk. Het onderwijs kan denk ik leuker, betekenisvoller en 'meer van nu'. In 2006 ben ik op zoek gegaan naar een effectief curriculum dat de maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen vergroot en tegelijkertijd leerlingen met elkaar verbindt. Het versterken van de mondelinge taal werd de belangrijkste sleutel. Ik had nooit durven denken dat DKJL een begrip zou worden in Amsterdam. Het is hartverwarmend om te zien welk effect DKJL heeft op leerlingen, hun ouders/ verzorgers, hun omgeving en leerkrachten." 
 • Thijs Reuten (onbezoldigd)

  Thijs Reuten (onbezoldigd)


  "Het is zo ontzettend belangrijk dat we echte interesse tonen in de ander, zonder meteen te oordelen. We zijn dat een beetje verleerd, elkaar een echte vraag te stellen."
 • Cecelle Meijer (onbezoldigd)

  Cecelle Meijer (onbezoldigd)


  "In het publieke debat, op social media en in de gesprekken op straat duikelen meningen en feiten meer dan ooit over elkaar heen.