Discussieren kun je leren

Discussiëren
Cases

DKJL is werkzaam in de gemeenten Alkmaar, Almere, Amsterdam, Beverwijk, Breda, Doetinchem, Groningen, Hoorn, Heusden, Leeuwarden, Loon op Zand, Midden-Groningen, Nissewaard, Ootmarsum, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Velsen, Waalwijk en Zaanstad. In Belgie, op Curaçao en in Suriname wordt met onze methode gewerkt. We bereiken steeds meer kinderen en jongeren.

 

Onze programma's komen tot stand in een intensieve samenwerking met scholen en o.a. de volgende partners: Studio L A, GGD Amsterdam, Fawaka, Adviescollege Dialooggroep Slavernijverleden, Menzis, AFWC, Rochdale, Eigen Haard, Atelier Rijksbouwmeester, KPN, Ministerie van SZW/ OCW/ BZK & AZ, Cinekid, Unicef, CPNB, verschillende bibliotheken en Blink Educatie.

 

DKJL biedt inzicht in het denken van een nieuwe generatie.

 • Kinder- of jongerenraad en -burgemeester

  Kinder- of jongerenraad en -burgemeester


  Veel gemeenten hebben jongerenparticipatie hoog op de agenda staan. Burgmeesters en wethouders willen weten wat een nieuwe generatie bezighoudt en hoe de stad leuker en aantrekkelijker kan worden voor de bewoners. 
 • Puberboard

  Puberboard


  "Volwassenen denken vierkant, wij denken rond.”.
   
  Als overheid, bedrijf of maatschappelijke organisatie ben je altijd in beweging. Maar de jeugd is sneller, schakelt sneller. .
   
  Volwassenen kunnen veel leren van de jeugd. Andersom dragen volwassenen de verantwoordelijkheid om de jeugd te begeleiden op hun weg naar volwassenheid, want ‘it takes a village to raise a child’. Een gelijkwaardige dialoog is nodig. Niet incidenteel, maar structureel.
 • Stedelijke debatbattle

  Stedelijke debatbattle


  Vanaf 2008 organiseert DKJL de Amsterdamse Debatbattle met steun van de gemeente Amsterdam. Een uniek evenement dat kinderen een podium biedt om hun mening te uiten over maatschappelijk relevante onderwerpen. De debatbattle is voor volwassenen dé kans om te horen wat jongeren vandaag de dag beweegt. Ieder jaar staat een ander thema centraal.